Fietsgeluk

U als fietsprofessional streeft er al jaren met uw vakgenoten naar de fiets hoger op de agenda te krijgen. Want de fiets heeft meerwaarde op het gebied van  gezondheid, ruimte, duurzaamheid en economie. En dat is gelukt. Natuurlijk houden we wensen en zijn er uitdagingen...

Maar de fietst staat inmiddels op de kaart! Zo hebben gemeenten, provincie en Rijk plaats gemaakt voor de fiets. Fietspaden zijn verbreed en ontvlochten.Er zijn meer stallingen bij stations gerealiseerd en binnensteden zijn autoluw gemaakt.
Er is meer ruimte gecreëerd voor de fiets.

Maak plaats voor beleving
Weet u het nog? ‘Vroeger’ waren het gemak, comfort en snelheid die onze keuze van vervoer bepaalden. We kozen (te) vaak voor de auto. Tegenwoordig is beleving het sleutelwoord. Ook  als het gaat om vervoerskeuze. We kiezen de fiets. Omdat we in beweging willen komen, omdat we frisse lucht tot ons nemen, omdat we bewuster kunnen genieten van de omgeving, omdat we anderen tegenkomen, omdat we bijdragen aan een duurzamere wereld...ómdat we ons er gelukkiger door voelen.  

Mensen doen graag wat gelukkig maakt. Wil je fietsen stimuleren, dan moet je het fietsgeluk verbeteren door in te zetten op beleving.  

Hoofdthema Nationaal Fietscongres 2018
Fietsgeluk is het hoofdthema van deze zevende editie van het Nationaal Fietscongres op 21 juni in Rotterdam. Dit geluk wordt behandeld met verschillende onderwerpen: 'Fiets tussen stad en plattenland', 'Meer ruimte voor de fiets', 'Gericht stimuleren fietsgebruik', 'Fietsveiligheid' en 'Wind uit de andere hoek'. Daarnaast krijgt ook u de kans om een inhoudelijke bijdrage te leveren. Deel uw idee en wie weet verzorgt u op 21 juni een inhoudelijke sessie. 


Precongres
Op 20 juni maakt u kennis en praat bij met uw vakgenoten en leert u door middel van de fietscollegetour hoe gastheer Rotterdam de fiets op de kaart zet tijdens hét gezelligste fietsfeest van het jaar.

Rotterdam, voorloper op het gebied van moderne architectuur en bekend als autostad, is hard op weg de ideale fietsstad te worden. Hoe doen ze dat toch? Hoe krijgen ze bewoners op Zuid op de fiets en zorgen ze met slimme verkeerslichtinnovaties dat fietsers lekker door kunnen fietsen? Tijdens een fietscollegetour van circa 2 uur, leer je meer over de Rotterdamse aanpak en passeren we enkele van de Rotterdamse architectonische hoogtepunten, zoals de Erasmusbrug, de Markthal en Rotterdam Centraal.

Dit precongres wordt in de avond feestelijk afgesloten met een heerlijk diner.

Het Nationaal Fietscongres streeft naar meer fiets op de agenda, zet u het Nationaal Fietscongres in uw agenda?


Binnenkort volgt er op deze website meer informatie over het Nationaal Fietscongres. Wil u op de hoogte blijven via onze nieuwsbrief? Meld u dan hier aan.