Nationaal Fietscongres 2021

Spark

Welkom bij Spark!
Strategisch partner en de onbetwiste parkeerspecialist voor fiets en auto.

Waar staan wij voor?
De wereld verandert. Maatschappelijke thema’s als klimaat, mobiliteit en een tekort aan woningen staan centraal. Mensen willen wonen en werken in een aantrekkelijke omgeving, die duurzaam is en tegelijkertijd bereikbaar.

Wij geloven dat we met parkeren impact kunnen hebben op de leefbaarheid en bereikbaarheid van een stad. En daarmee op de kwaliteit van leven voor alle bewoners en bezoekers. Dit vraagt om een integrale blik op de leefomgeving en specialistische oplossingen als het gaat om parkeren.
Samen met partners en opdrachtgevers maximaliseren wij de kwaliteit van leven door de best passende parkeervoorzieningen voor fiets en auto.

Opdrachtgevers

Onze opdrachtgevers (o.a. gemeentes, ontwikkelaars, ziekenhuizen) ondersteunen wij bij opgaven als:

Fietsen zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld. En al die fietsen moeten ergens kwijt. Slordig en fout geparkeerde fietsen geven een rommelig straatbeeld. Hoe zorg je voor een aantrekkelijke en bereikbare stad?

Visie
Het begint met een visie. Een visie op fietsparkeren waarin de ambities, kaders en uitgangspunten voor het parkeren en stallen van fietsen worden vastgelegd, helpt een gemeente bij het maken van de juiste keuzes om huidige knelpunten op te lossen en toekomstige uitdagingen aan te gaan. Rekening houdend met een groei van het fietsverkeer, maar ook met de steeds grotere diversiteit aan fietsen.

Parkeervoorziening
Alle type fietsers, of het nou bewoners, bezoekers of werknemers zijn, hebben behoefte aan een goede fietsparkeervoorziening. De vorm van de fietsparkeervoorziening verschilt, maar in alle gevallen vormen gemak en veiligheid de basis. Om deze basis te waarborgen, hanteren wij een aantal minimale kwaliteitseisen. Als deze niet op orde zijn, is de kans groot dat men tóch de auto pakt of de fiets op een plek achterlaat waar dit niet wenselijk is.

Wij helpen u om uw ambities op het gebied van het stimuleren van de fiets te laten rijmen met uw ambities op het vlak van bereikbaarheid en kwaliteit van de openbare ruimte.

Zodat uw bestaande (en toekomstige) fietsparkeerprobleem binnen de beschikbare ruimte, financiële middelen en sturingsmaatregelen opgelost wordt.
En de fiets de plek krijgt die hij verdient.

Meer weten?
Bekijk onze projecten en vlogs op www.spark-parkeren.nl

Advies nodig?
Neem vrijblijvend contact met ons op: info@spark-parkeren.nl

Volg ons op Twitter en LinkedIn

« Naar het overzicht

Terug naar boven