Geert de Leeuw

Geert de Leeuw

Ik ben Geert de Leeuw en als senior adviseur bij XTNT ga ik samen met klanten de complexe mobiliteitspuzzel doorgronden en werken aan passende stukjes, die deze puzzel aanvullen.

Tijdens de opleiding verkeersplanologie (NHTV) en Stadsgeografie (Universiteit Utrecht) stonden respectievelijk het plannen en fysiek vormgeven van de stad centraal. Hoe maken doelgroepen, culturen en organisaties juist gebruik van diezelfde stad? Een soort kip en ei verhaal. Vanuit deze achtergrond probeerde ik in mijn acht jaar als onderzoeker aan NHTV het adaptieve vermogen van een stad en haar inwoners te doorgronden. Daarnaast maakt ik dit inzichtelijk voor studenten van verschillende niveaus én culturele achtergronden.

Het creëren van een prettige sfeer, transparante communicatie en doelgerichte werkvormen kenmerken mijn werkwijze. Ik ben een vernieuwer en haal veel voldoening uit het coachen van anderen én fietsen op mijn racefiets. Als mentor binnen het wereldwijde Youth for Public Transport netwerk organiseer ik in Nederland transport hackathons en reis ik naar wereldsteden als Moskou, Dubai en Stockholm om de slimste Y4PT jongeren van over de hele wereld te coachen om nieuwe en haalbare ideeën te bedenken en realiteit te maken.


Met mijn ervaring als docent ligt mijn kracht in het doorgronden van verschillende perspectieven en het samenbrengen van verschillende expertisegebieden. Ik ben daarbij op de hoogte van de meest recente innovaties. Vanuit mijn rol bij XTNT en met mijn achtergrond als docent blijf ik me inzetten om de nieuwe (en huidige) generatie stadmakers te prikkelen om samen te leren. Voelsprieten ontwikkelen voor samenwerken met andere vakdisciplines wordt alsmaar belangrijker, dit moet je vooral veel oefenen!

« Naar het overzicht

Terug naar boven