Sjors van Duren

Sjors van Duren

Functie:
Senior adviseur fiets & mobiliteit

Organisatie:
Royal HaskoningDHV

Sjors werkt als een senior adviseur fiets & mobiliteit bij Royal HaskoningDHV. Hij heeft uitbreide ervaring met de samenwerking tussen lokale, regionale en nationale overheden. Daarnaast wordt hij nationaal en internationaal gezien als een ‘thought leader’ op het gebied van fiets en actieve mobiliteit.

Bij zijn vorige werkgever, de provincie Gelderland, was Sjors verantwoordelijk voor de ontwikkeling van een uitgebreid netwerk van snelle fietsroutes in de regio Arnhem-Nijmegen, met investeringen van € 80 mln en een totale lengte van ca. 70 km. Om brede (politieke)

steun te verkrijgen voor deze projecten werkte Sjors nauw samen met lokale en nationale overheden. Als program director was Sjors in 2017 verantwoordelijk voor het programma en de boodschap van Velo-city 2017, de grootste fietsconferentie ter wereld.

Sjors levert bijdragen het kennisveld fiets via CROW, KpVV en de Dutch Cycling Embassy en wordt gezien als een toonaangevende deskundige op fietswegen en interorganisatorische samenwerking. Hij heeft o.a. bijgedragen aan de ‘ontwerpwijzer fietsverkeer’, het ‘inspiratieboek snelle fietsroutes’ en wordt gevraagd in brainstorms over toekomstige beleidsontwikkelingen. Zo heeft hij o.a. bijgedragen aan de publicatie ‘fietsland’ van de Rijksbouwmeester. Vanwege zijn ondernemende manier van werken is Sjors in 2014 verkozen tot de 'beste ambtenaar' van Nederland door het PM (Public Mission) magazine. Tenslotte is Sjors eeninternationale spreker over fiets(beleid); in o.a. verschillende Australische, Amerikaanse, Duitse en Zuid-Afrikaanse steden heeft Sjors presentaties en workshops gegeven.

« Naar het overzicht

Terug naar boven