Thomas Braun

Thomas Braun

Functie:
Auteur 'Ga toch fietsen!'

Thomas Braun, journalist en schrijver van het boek ‘Ga toch fietsen! – De metamorfose van een dikke veertiger’, komt op 18 juni op uitnodiging van het Nationale Fietscongres om zijn bijzondere verhaal te vertellen. Braun is met zijn boek (meer dan 25.000 verkochte exemplaren) voor velen een inspiratiebron gebleken om gezonder te gaan leven. Hij onderging in een half jaar een metamorfose en werd van een rokende en drinkende veertiger met overgewicht een fitte fietser die de hoogste bergen in Europa bedwong.


Thomas Braun (1966) was jarenlang redacteur/verslaggever voor verschillende publiekstijdschriften. Daarnaast schreef en schrijft hij columns voor dagbladen, weekblad Panorama, wetenschappelijk magazine Triv’ en maandblad Fiets. Hij was net als zoveel generatiegenoten ten prooi gevallen aan een leven vol sigaretten, bier, Bastognekoeken en de afstandsbediening. Braun, woonachtig in Naarden en vader van twee, besloot van de ene op de andere dag dat het maar eens over moet zijn met zijn onverschillige levenshouding. Thomas Braun: ‘In een half jaar viel ik 17 kilo af. Ik stopte acuut met roken, zonder problemen. Ik had amper op een racefiets gezeten maar beklom na zes maanden training de Gavia en de Stelvio, bergen die een kilometer hoger zijn dan de bekende Alpe d'Huez. Ik fietste voor Artsen zonder Grenzen van Italië naar Nederland. Voor het diabetesfonds heb ik in New York gereden en namens de stichting ALS beklom ik drie keer de Mont Ventoux op één dag.
In het verhaal van Braun speelt zijn coach Hajé Karmerood een belangrijke rol. Toen hij uitgeput op de fiets zat tijdens weer een zware training riep zijn ‘beul’: ‘Als je sterft, tandje erbij!’
Het verhaal van Braun is inspirerend, humoristisch en soms aangrijpend emotioneel. Maar bovenal: zeer herkenbaar voor heel veel mensen.

Social Media

Linkedin   Twitter   

« Naar het overzicht

Terug naar boven