Eén of twee dagen naar het Nationaal Fietscongres

We ruimen twee dagen voor u in. Op woensdagmiddag 20 september is het pré-congres gericht op doen en ontmoeten in een informele sfeer, afgesloten met het fietsdiner. Donderdag 21 september staat de hele dag ingeruimd voor meer dan 20 sessies, boeiende keynote-speakers en ontmoetingen met vakgenoten.

U kunt inschrijven voor het Nationaal Fietscongres op donderdag 21 september of het volledige tweedaagse programma volgen voor maximale inspiratie en ontmoetingen.

Pre-congres en fietsdiner
Woensdagmiddag 20 september bieden gastheren Tilburg en Noord-Brabant u verschillende speciale activiteiten aan:

  1. Boottocht vanaf de Piushaven
  2. Sportieve fietstocht (in samenwerking met diverse regionale fietstoerclubs)
  3. Rondleiding en toelichting op de Tilburgse spoorzone

De komende maanden zal meer informatie over deze excursies volgen. ’s Avonds komen fietsprofessionals bijeen voor het unieke fietsdiner.

Nationaal fietscongres
Op donderdag 21 september is het Nationaal Fietscongres en wordt u, in meer dan 20 sessies en door boeiende keynote-speakers, bijgepraat over de laatste onderzoeken, praktijkervaringen en inzichten. U ontmoet meer dan 350 bestuurders, beleidsmakers en hoofden uitvoering van gemeenten, provincies, rijk, kennisinstituten, adviesbureaus, toeleveranciers en andere professionals.

Kortom:

  • Inspirerende keynotes van onder meer Gedeputeerd Christophe van der Maat
  • Actualiteiten en trendsessies aangedragen door de deskundige en breed samengestelde programmacommissie
  • Recente visies, beleid en innovatie vanuit de gastheren Tilburg en Noord-Brabant
  • Zeven thema-sessies gebaseerd op de Tour de Force beleidslijnen inclusief de overhandiging van de eerste Tour de Force Innovatieprijs aan het meest innovatieve en inspirerende idee.

Het programma wordt mede samengesteld door de bezoekers
Tot 15 juni kon men abstracts en innovatieve ideeën indienen. De programmacommissie én de jury van de Tour de Force Innovatieprijs zijn nu aan zet. Zijn beoordelen de inzendingen. Medio juli wordt meer bekend gemaakt over genomineerden en goedgekeurde abstracts.

 

 

Eén of twee dagen naar het Nationaal Fietscongres

Uw programmacommissie 2017
Otto van Boggelen- Fietsberaad

Sinds 2006 is Otto van Boggelen werkzaam voor het Fietsberaad, het kenniscentrum voor fietsbeleid van en voor de Nederlandse overheden. De eerste jaren was Fietsberaad onderdeel van het Kennisplatform Verkeer en Vervoer, tegenwoordig van CROW.

Wim Bot - Fietsersbond

Wim Bot is medewerker beleidsbeïnvloeding Fietsersbond probeert hij zoveel mogelijk te bereiken voor fietsers en de fiets, liefst in samenwerking met anderen.

Sjors van Duren - VéloCity 2017

Sjors van Duren is projectmanager bij de provincie Gelderland en houdt zich onder andere bezig met snelle fietsroutes en (internationale) samenwerkingen op gebied van fietsen en fietsbeleid.

Bert Zinn - Ministerie van Infrastructuur en Millieu

Bert Zinn werkt als senior beleidsmaker bij Ministerie van Infrastructuur en Milieu

Koen van Waes - gemeente Tilburg

Koen van Weas is ‎beleidsmedewerker Duurzame Mobiliteit bij de gemeente Tilburg.Hij schetst beleidskaders en adviseert het bestuur bij het formuleren van stedelijke en regionale ambities.

Peter van der Knaap - SWOV

Peter van der Knaap is directeur-bestuurder SWOV. Het SWOV richt zich op een ieder die zich beroepsmatig bezighoudt met verkeer en verkeersveiligheid in Nederland.

Ewoud Vink - Provincie Noord-Brabant

Ewoud Vink is beleidsadviseur Mobiliteit en Infra Provincie Noord-Brabant en provinciaal coördinator Brabant mobiliteitsnetwerk (bmn).

Eddy Klynen - Vlaamse Stichting Verkeerskunde

Eddy Klynen is coördinator van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV). De VSV is een centrum waar kennis over verkeerskunde wordt ontwikkeld en verspreid.