Precongres

Het programma

Klaar voor een middag en avond boordevol inspirerende voorbeelden, netwerkmogelijkheden, ontspanning en heerlijke catering? Meld je dan aan voor het précongres op woensdag 5 juni 2024. Neem 's middags deel aan een van de drie excursies die gastheren Den Haag en de MRDH voor je hebben samengesteld. Stap bijvoorbeeld op de racefiets vanuit hartje stad naar het groene weidelandschap, ga met de fiets door (onder meer) De Brinckhorst of kies voor de bakfiets en bezoek een aantal stadsprojecten. Schuif daarna aan bij de borrel en het NFC-diner. En bekijk daarna, als je wil, de première van de film 'Where we cycle'.

Tijden

Inloop middagprogramma: 13.30 - 14.30 uur
Excursies: 14.30 - 17.00 uur
Borrel en inloop avondgasten: 17.00 - 18.00 uur
Diner: 18.00 - 20.00 uur 
Filmpremiére: vanaf 20.30 uur 

Het is mogelijk om aan de borrel en het NFC-diner deel te nemen als je niet bij het middagprogramma aanwezig bent geweest. Geef bij de registratie aan of je er de hele dag bij bent of alleen in de avond.


Tours

Tijdens het middagprogramma vinden er drie paralelle activiteiten plaats. Kies jij voor de bakfietstocht, de tourtocht of de fietsexcursie?
Aanmelden voor de tour naar jouw keuze is verplicht middels het registratieformulier van het congres.

Toertocht
Neem je eigen racefiets mee en kom lekker koersen in de Metropoolregio. Een verrassend groene ervaring in een hoogstedelijke omgeving. Ontdek hoe snel je vanuit hartje stad in het groene weidelandschap rijdt. We vreten een heerlijke portie metropolitane fietskilometers. Na afloop is er de mogelijkheid om je op te frissen en je fiets veilig te stallen.

Fietsexcursie (VOL!)
Excursieleiders: Inge Molenaar (Gemeente Den Haag) en Willy Sweers (MRDH)
- Deze excursie is vol. Aanmelden voor de fietsexcursie is niet meer mogelijk -
In het centrum van Den Haag vindt een enorme transformatie plaats van industrieterrein naar gemengd woon- en werkmilieu. Daarbij speelt de fiets een essentiële rol. Deze excursie neemt je mee door de Binckhorst waar nu volop gebouwd wordt. Aansluitend fietsen we door langs een aantal locatie waar fietsprojecten in voorbereiding, in uitvoering en reeds opgeleverd zijn. De fietsexcursie staat in het teken van gebiedsontwikkeling en het fietsnetwerk.
Klik hier voor meer informatie over de fietsexcursie >

Bakfietstocht
Deze excursie bezoekt een aantal stadsprojecten voor fietsstimulering in Den Haag. Maak kennis met fietsdocenten, de lichtjesparade of ontdek het geheim om nieuwe fietsers opgestapt te krijgen. Altijd al eens een bakfiets willen uitproberen? Dan is dit je kans! Er is een gelimiteerd aantal bakfietsen beschikbaar, zijn er meer deelnemers? Dan hebben we een gewone fiets voor je beschikbaar.

Borrel en Diner

Vanaf 17.00 uur is er volop gelegenheid om met elkaar bij te praten en nieuwe contacten te leggen. We beginnen met een informele borrel die naadloos overgaat in het buffet.
Vergeet niet om eventuele dieetvoorschriften door te geven aan lindehaak@acquire.nl

Première 'Where we Cycle'

Tijdens het avondprogramma gaat de film ‘Where we cycle’ – inmiddels de derde in deze illustere bici-cinema reeks – in première. Deelnemers aan het precongres mogen de vertoning gratis bijwonen.


Locatie precongres

De Titaan, Saturnusstraat 95. 2516 AG Den Haag

Meld je aan voor het Nationaal Fietscongres

Terug naar boven