<span>Met de Fietsketting fiets je lekker door</span>

Met de Fietsketting fiets je lekker door

Mooi, het fietsgebruik blijft toenemen! Hierdoor wordt het drukker op de fietspaden, maar helaas ook onveiliger. Vooral de diversiteit aan type fietsers en type voertuigen leidt tot grote onderlinge snelheidsverschillen, waardoor de verkeersonveiligheid op fietspaden toeneemt.

De ‘Fietsketting’ verbetert deze vorm van verkeersonveiligheid: Als je bij het naderen van verkeerslichten een groep met andere fietsers vormt én met een gelijkmatige snelheid in deze groep blijft fietsen, wordt je beloond met sneller, langer of extra groen. Dat vergroot de veiligheid en fietsers rijden vlot door! De Fietsketting onderscheidt zich omdat het zich niet alleen richt op de techniek, maar zeker ook op gedrag en communicatie. En dat werkt, zo bewijst de proefopstelling in Hengelo.

Uit de evaluatie blijkt onder andere dat men het geen probleem vindt om met vreemden een groep te vormen, zeker als daar groen als beloning tegenover staat. Benieuwd naar wat de Fietsketting voor u kan betekenen? Kom langs op de stand van Sweco op het Nationaal Fietscongres en ervaar de beleving van de Fietsketting.

Bekijk het programmaMeld je aan voor het Nationaal FIetscongres

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven