<span>Movares denkt mee over fietsparkeernormen</span>

Movares denkt mee over fietsparkeernormen

Door fietsparkeernormen in gemeentelijk beleid vast te leggen wordt bij nieuwe ontwikkelingen voldoende parkeercapaciteit gewaarborgd. Hiermee wordt overlast voorkomen en een aantrekkelijke, leefbare stad gestimuleerd.

Echter het vastleggen van alleen benodigde aantallen als parkeernorm is ontoereikend. Bij een ‘weggestopte’ fietskelder met steile trap en diverse deuren zullen fietsen alsnog in de openbare ruimte geparkeerd worden. Een stalling met smalle rekken, terwijl juist buitenmodel fietsen (zoals bakfietsen, fatbikes) in opmars zijn, is ook gedoemd te mislukken. Daarom moeten fietsparkeernormen niet alleen gaan om aantallen, maar ook een beschrijving geven van kwaliteitseisen.

Gebruikt jouw gemeente al normen of andere sturingsmiddelen voor fietsparkeren in gemeentelijk beleid? En ben je benieuwd naar onze ideeën over de kwaliteitseisen? Kom dan langs voor een speedconsult met de adviseurs van Movares, Simone Jorink en Paul te Molder, tijdens het Nationaal Fietscongres. Wij denken graag mee, én je input helpt ons verder met het onderzoek voor Tour de Force naar de bruikbaarheid van fietsparkeernormen!

Bekijk het programmaMeld je aan voor het Nationaal FIetscongres

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven