Ziemi reikt eerste exemplaar uit aan Tour de Force voorzitter Brink

Ziemi reikt eerste exemplaar uit aan Tour de Force voorzitter Brink

Op het Nationaal Fietscongres op 17 juni heeft de Tour de Force de Innovatieprijs 2021 uitgereikt aan Ziemi. Ziemi is een nieuw soort fietslamp, die met behulp van “biomotion” de zichtbaarheid van fietsers sterk verbetert. Met het geldbedrag dat verbonden is aan de prijs, heeft Ziemi deze zomer de productie op gestart. Ziemi wordt daarom dit najaar al op de markt gebracht.

Om dit te vieren hebben Elianne Koetzier en Luci Santema, de oprichters van Ziemi, op vrijdag 8 oktober 2021 het eerste exemplaar van Ziemi officieel aangeboden aan Tour de Force voorzitter Henk Brink

Henk Brink: “Mooi om te zien dat onze aanmoedigingsprijs een innovatie van eigen bodem zo de wind in de rug geeft. Zo snel kan het gaan. Het wordt in dit jaargetijde ook weer snel donker, dus ik ga dit lampje vandaag meteen monteren. Vanavond rijdt de eerste rond hier in Drenthe en ik hoop dat we ze veel gaan zien in heel Nederland, Europa en misschien wel de hele wereld.”

Made in Holland

Dit product is niet alleen ontworpen in Nederland. Voor de productie werken ze samen met alleen maar Nederlandse bedrijven en Ziemi wordt geassembleerd in Rotterdam. Luci Santema: “Zo blijven productie- en transportlijnen kort en bieden we werkgelegenheid voor de sociale werkplaats die ons product monteert en verpakt. Iedereen verdient het om gezien te worden.”

Op naar Enschede

Volgend jaar zal gemeente Enschede het Nationaal Fietscongres 2022 ontvangen. Ook dan zal Tour de Force weer een Innovatieprijs beschikbaar stellen. Congresmanager Erna Jansen van Acquire Publishing: “Het bruist ieder jaar van de nieuwe ideeën. Volgend jaar kunnen we op het congres elkaar weer ontmoeten. Heel benieuwd wie dan de prijs in ontvangst mag nemen. Noteer alvast 1 en 2 juni in de agenda.”

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven