Fietsstad 2022: deze vier gemeenten vallen in de prijzen <span> </span>

Fietsstad 2022: deze vier gemeenten vallen in de prijzen

In 2021 vulden ruim 48.000 fietsers de enquête voor Fietsstad 2022 in. Hun waardevolle mening heeft er grotendeels voor gezorgd dat de volgende gemeenten in de prijzen zijn gevallen: Zoetermeer (beste grote gemeente), Gooise Meren (middelgrote gemeente), Schiermonnikoog (kleine gemeente) en de snelste stijger ten opzichte van 2020 is Alphen-Chaam.

Op 31 oktober 2021 sloot de enquête voor Fietsstad 2022. In de tussentijd zijn de enquête- en objectieve data geanalyseerd. De cijfers liegen er niet om: bovenstaande gemeenten mogen trots zijn op hun fietsbeleid. In Alphen-Chaam ervaren de fietsers weinig conflicten tussen automobilisten, in Gooise Meren zijn fietsers gelukkig op de fiets, op Schiermonnikoog fietst men op met auto’s gedeelde wegen prettig, en in Zoetermeer zijn fietsroutes goed verlicht. De volledige resultaten per gemeente zijn op 2 juni 2022 te vinden op www.fietsstad.nl.

Esther van Garderen – directeur Fietsersbond – is trots op deze vier gemeenten: “Ze hebben ieder op hun eigen wijze mooie stappen gezet om de fiets op één te zetten. En de fietsers in hun gemeenten waarderen dat. Dat is het mooie aan Fietsstadverkiezingen: de jury bestaat uit fietsers. Ik zie er naar uit om deze gemeenten te bezoeken en hen te feliciteren.”

Lokaal feest

Om de fietsers te bedanken die hun mening hebben gegeven, organiseert de Fietsersbond samen met de gemeenten in april vier lokale uitreikingen. Vier keer feest! Je vindt ons op 4 april in Alphen-Chaam, op 6 april in Gooise Meren, op 7 april op Schiermonnikoog en op 14 april reiken we de laatste prijs uit in Zoetermeer. Op www.fietsstad.nl vind je alle informatie over de uitreikingen. Fietsers in deze gemeenten die de enquête hebben ingevuld, ontvangen van ons een persoonlijke uitnodiging.

Beste grote gemeente

Wie wordt de beste fietsgemeente van het jaar?

Op 2 juni 2022 wordt er op het Nationaal Fietscongres duidelijk in welke van deze gemeenten ook daadwerkelijk het fijnste wordt gefietst. Zij mogen zich Fietsstad 2022 noemen en volgen daarmee gemeente Veenendaal op.

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven