Nationaal Fietscongres 2024 gaat naar Den Haag

Nationaal Fietscongres 2024 gaat naar Den Haag

Na een geslaagde editie van hét nationale congres voor fietsprofessionals, gaat het Nationaal Fietscongres in 2024 naar Den Haag! De gemeente Den Haag én de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) zijn samen gastheer van het congres en verwelkomen je graag om te laten zien welke ontwikkelingen er op stapel staan in een van de drukste regio’s van het land. Het thema van deze editie is ‘fiets en voel je vrij’.

Het Nationaal Fietscongres is hét enige jaarlijkse congres voor professionals op het gebied van de fiets. De MRDH en Den Haag hebben fietsen hoog op de mobiliteitsagenda staan. Goed inbedden van fietsen in beleid heeft grote voordelen: gezondere inwoners, minder druk op het autonetwerk, minder uitstoot en meer ruimte voor groene wijken en straten.

Het thema is ‘fiets en voel je vrij’, want overal naar toe kunnen fietsen geeft het ultieme gevoel van vrijheid. Van je eigen voor- of achterdeur naar je werk fietsen, en op de terugweg nog even bij de supermarkt langs, en ’s avonds op de fiets naar de sportclub, de fiets is overal vlot en flexibel in te zetten. En zeg nou zelf, als je uit kantoor fietst en je ziet op de weg naast je de automobilisten netjes in de rij wachten, dan zit je toch veel liever op de fiets?

De MRDH heeft de ambitie om 150 kilometer aan verbeterde en hoogwaardige fietsroutes aan te leggen, om zo woongebieden te verbinden met bedrijvigheid. De fiets moet een vanzelfsprekende plek gaan innemen als optie voor woon-werkverkeer. Zo zijn in 2018 vier ‘Metropolitane Fietsroutes’ aangedragen om te realiseren en naar een hoger niveau te tillen: van Naaldwijk naar Rotterdam, van Rotterdam naar Zoetermeer, van Den Haag naar Pijnacker en van Delft naar Rotterdam Alexander. In 2020 is gestart met de verkenning voor vier nieuwe routes van nog eens 60 kilometer. Ook besteden de gemeenten veel aandacht aan het basisnetwerk fiets, zodat fietsen overal in de regio veilig, vlot en comfortabel kan.

Over de MRDH

Om de economie te vernieuwen en de bereikbaarheid te verbeteren, hebben 21 gemeenten hun kennis en krachten gebundeld in de Metropoolregio Rotterdam Den Haag. Hier komen de gemeenten samen om huidige en toekomstige generaties een plek te bieden waar welvaart en welzijn samenvloeien. Samenwerking staat daarbij centraal. Een toekomstbestendige economie, wonen, werken, verkeer en duurzaamheid zijn immers uitdagingen die verder gaan dan de gemeentegrens. Het succes van de stedelijke regio staat daarbij centraal, omdat dat de economische vitaliteit van het gebied waarborgt.

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven