Gevarieerder programma op Nationaal Fietscongres 2023

Gevarieerder programma op Nationaal Fietscongres 2023

Net als ieder jaar kunnen professionals sessievoorstellen inzenden voor het Nationaal Fietscongres. Suggesties voor creatieve werkvormen zoals een wereldcafé, filosofisch gesprek, panelgesprek of andere ideeën worden eerder gehonoreerd. Zo wordt het programma van het Nationaal Fietscongres nog gevarieerder. Inzenden kan tot en met 20 maart 2023.

Het Nationaal Fietscongres vindt dit jaar plaats in de gemeente Rheden. Een gemeente met 7 dorpskernen, 43.500 inwoners, nabij de Veluwe Zoom en Arnhem. In 2023 bestaat Rheden 450 jaar. 
In deze gemeente spelen ook andere vraagstukken dan in de grotere steden. Denk aan vraagstukken over toerisme en natuur, het faciliteren van woon-werkverkeer, verschillende landeigenaren en daarmee verschillende belangen. 

Op het congres wordt uitgebreid aandacht besteed aan deze vraagstukken. Wethouder Gea Hofstede zoomt in op de bijzondere relatie die de gemeente met de fiets heeft. Het thema van het Nationaal Fietscongres is in 2023 Natuurlijk Innovatief. Ook Koninklijke Gazelle draagt bij aan het congres. De fietsenmaker uit Dieren biedt de congresbezoekers op het precongres de gelegenheid een kijkje in de keuken te nemen door de fabriek te bezoeken. Verder vertelt Gazelle op het congres over de innovaties waaraan het nu werkt.

Wat wil jij doen op het NFC?

Ook jij kunt het programma van het Nationaal Fietscongres mede vorm geven door een sessievoorstel in te dienen. Wat wil jij doen op het NFC? Zitting nemen in een panel, een discussie leiden, een vraagstuk voor een een world-café inbrengen? Dien je voorstel in, zo ontwikkelen we een gevarieerd programma met voor ieder wat wils. 

Deel je kennis, inspireer anderen met nieuwe onderzoeken, inzichten, projecten, resultaten en ideeën die fiets verder brengen. Stuur je sessievoorstel in. Inzenden kan tot en met 20 maart. Alle informatie over het thema en de themalijnen vind je op de website van het Nationaal Fietscongres

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven