• 1
  • 2
  • Pagina 2 van 2
'Ik zie de relatie stemgedrag en mobiliteit'

'Ik zie de relatie stemgedrag en mobiliteit'

Bouw je woningen en industrie verspreidt over de dorpen, zoals de katholieke kerk dat in Brabant propageerde, dan zal het aandeel fiets en OV beperkt blijven. Maar wordt er een ecodorp gebouwd in Culemborg aan het spoor, dan zal de treinforens zich er nestelen en is de kans zeer groot dat Groen Links bij de volgende verkiezingen stijgt. Een gesprek met Josse de Voogd, cultureel antropoloog die gepassioneerd een nieuwe invalshoek verkent: de relatie stemgedrag en mobiliteit.

Verder lezen

Houten is verkeersveilig

Houten is verkeersveilig

Verkeerskunde volgt in 2019 verkeerskundigen die in hun gemeente werk maken van verkeersveiligheid. Deze keer: Liselot Meijer, beleidsmedewerker Ruimtelijke ontwikkeling en mobiliteit en met Petra van Ingen, beleidsmedewerker Verkeer en verkeersveiligheid van de gemeente Houten.

Verder lezen

Fiets meets fiets

Fiets meets fiets

Gaat de fiets de stad redden? Ja, maar niet vanzelfsprekend, zo bleek op 14 maart in het duurzame gebouw ‘ANNE’ (alle Nederlanders naar energieneutraal) op loopafstand van Utrecht CS. Fietsdeskundig Nederland stak hier de koppen bij elkaar: De Fietscommunity, Tour de Force en het onderzoeksprogramma ‘Smart Cycling of the Future’, inclusief de vier pilotsteden Zwolle, Eindhoven, Amsterdam en Utrecht. Hier troffen onderzoek en praktijk elkaar en wisselden de nieuwste kennis en ervaringen uit.

Verder lezen

Gastheer gemeente Houten: fietsstad 2018

Gastheer gemeente Houten: fietsstad 2018

Houten kiest al jaren bij de stedenbouwkundige inrichting duidelijk voor de fiets. Houten is een schoolvoorbeeld van fietsdenken, op de fiets zijn alle bestemmingen vlot en veilig bereikbaar, via de kortste route, zonder conflicten met autoverkeer. En als de fiets en auto elkaar tegenkomen heeft de fietser voorrang. In 2019 is Houten gastheer van het Nationaal Fietscongres, ondersteund door de provincie Utrecht.

Bekijk video + lees verder

Trein en fiets: de vervoersmiddelen van de toekomst

Trein en fiets: de vervoersmiddelen van de toekomst

“Mobiliteit neemt nog veel meer toe. Maar met veel betere fietspaden en veel beter vormgegeven treinen, kunnen steden en regio’s tegelijkertijd (economisch) gezonder en leefbaarder worden”, stelt Francine Houben, creatief directeur en architect bij Mecanoo.

Verder lezen

  • 1
  • 2
  • Pagina 2 van 2
Terug naar boven